GalerijaLokacija in kontaktZaposleniSloveninaEnglish
Center odlinosti NAMASTE
ONas
Aktualno
Oprema
Dosezki
Partnerji
MedijiONas
ZaStudente
Keramini mikrosistemi
Zaite
Senzorski sistemi
Mehki kompoziti
Bio materiali
Projekti novih monosti

 

PARTNERJI / Partnerska podjetja    

RAZISKOVALNE INSTITUCIJE

INSTITUT JOŽEF STEFAN
Poslanstvo Instituta je v ustvarjanju, širjenju in prenosu znanja na področju naravoslovnih in tehniških znanosti ter znanosti o življenju. Institut izvaja vrhunske raziskave in razvoj tehnologij, kot so nanotehnologije, novi materiali, biotehnologije, tehnologije vodenja in proizvodnje, komunikacijske tehnologije, računalniške tehnologije in tehnologije znanja, okoljske tehnologije in reaktorske tehnologije.
www.ijs.si
Odsek za elektronsko keramiko (IJS-K5)
Odsek za nanostrukturne materiale (IJS-K7)
Odsek za fiziko trdne snovi (IJS-F5)
Odsek za inženirsko keramiko (IJS-K6)

UNIVERZA LJUBLJANA
Univerza v Ljubljani kot vodilna izobraževalna in raziskovalna institucija v Sloveniji prek svojih članic sodeluje v vseh centrih odličnosti, ki so v letu 2009 za petletno sofinanciranje pridobili sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalna proračunska sredstva. S Centrom odličnosti NAMASTE sodelujejo Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za matematiko in fiziko, Biotehniška fakulteta, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Veterinarska fakulteta in Medicinska fakulteta.
Univerza v Ljubljani
Fakulteta za elektrotehniko
Fakulteta za matematiko in fiziko
Biotehniška fakulteta
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Veterinarska fakulteta
Medicinska fakulteta

UNIVERZA V MARIBORU
Celovita izobraževalna in raziskovalna ustanova s sedežem v Mariboru si prizadeva za odličnost izobraževanja in povečevanje znanja s pomočjo temeljnih in aplikativnih raziskav. Sožitje družboslovja, ekonomije, humanistike, medicine, naravoslovja, pedagoških ved, prava, tehnike in umetnosti ustvarja najboljše pogoje za sodelovanje, konkurenčnost in multidisciplinarnost. Univerza v Mariboru se povezuje z gospodarstvom, civilno družbo, javno upravo in drugimi institucijami v okolju. S Centrom odličnosti NAMASTE sodeluje predvsem Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo.
Univerza v Mariboru
Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

 

NEPROFITNE RAZVOJNO-RAZISKOVALNE ORGANIZACIJE

HIPOT-RR, d.o.o.
Majhna zasebna družba ima raziskovalno skupino, ki je usposobljena za raziskave in razvoj izdelkov in tehnologij ter za povezavo med industrijo in raziskovalno sfero na področjih debeloplastne hibridne mikroelektronike in keramičnih mikrosistemov. V Centru odličnosti NAMASTE sodeluje z akademskimi in industrijskimi partnerji ter prispeva teoretične in eksperimentalne podlage za razumevanje, konstruiranje in izdelavo različnih keramičnih mikro elekromehanskih sistemov.
www.hipot-rr.si

NANOTESLA INSTITUT LJUBLJANA
Razvojni center tehnologij na področju nanomaterialov in kompozitov, mikrovalovnih aplikacij in magnetizma, so leta 2006 ustanovili industrijski partnerji (Kolektor Group, Kolektor Sikom, Magneti Ljubljana) za razvoj nanotehnologij, nanomagnetnih in nanostrukturnih materialov, za sodelovanje pri razvoju prototipov na bazi nanomaterialov, pri prenosu novih tehnologij v proizvodnjo ter za povezovanje industrije in akademske sfere pri specifičnih industrijskih razvojnih projektih
Več – predstavitev (pdf.)
www.nanotesla.si

 

PARTNERSKA PODJETJA IN USTANOVE

MAHLE Letrika d.o.o.
Globalni proizvajalec zaganjalnikov, generatorjev, električnih pogonskih sistemov, mehatronskih sistemov in delov za avtomobilsko, logistično in drugo industrijo, razvija, proizvaja in trži globalno z lastno proizvodno in prodajno-distribucijsko mrežo.
letrika.mahle.com

TELA MERILNI SISTEMI d.o.o.
Družba je pravna naslednica družbe Iskra Tela d.d. za program merilnih sistemov.
www.tela-ms.si

ISKRAEMECO d.d.
Družba, ki je med vodilnimi svetovnimi ponudniki naprav in sistemov za merjenje, registracijo in obračun električne energije, je v sodelovanju z raziskovalci Centra odličnosti NAMASTE že ponudila trgu pametne števce z novimi materiali. Družba ima lasten laboratorijski center, vključen v delovanje centra odličnosti.
www.iskraemeco.si

ETI ELEKTROELEMENT, d.d., IZLAKE
ETI d.d. je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci rešitev za stanovanjske in poslovne inštalacije, distribucijo električne energije za nizko in srednjo napetost ter močnostno elektroniko in polprevodnike. Proizvaja tudi izdelke silikatne tehnične keramike, kjer je prav tako med vodilnimi evropskimi proizvajalci, orodja in naprave ter izdelke iz plastike in tehnične gume. Podjetje veliko investira v razvoj in inovacije na elektrotehničnem področju in na tehnične keramike.
www.eti.si

HYB, d.o.o.
V znanje in razvoj usmerjena družba snuje, proizvaja in trži senzorje tlaka, temperature in sile, elektronske sklope in debeloplastna hibridna vezja. Izdelki so namenjeni predvsem v medicinski uporabi, npr. invazivnemu merjenju in spremljanju krvnega tlaka v klinični negi pacienta, a tudi v procesni kontroli v industrijskih napravah, monitoringu pretoka zraka, kontroli pnevmatik ter različnim zanesljivim delovanjem hišnih aparatov, avtomobilov in gospodarskih vozil.
www.hyb.si

KEKON, d.o.o.
Družba za proizvodnjo keramičnih kondenzatorjev je znana predvsem po večplastnih keramičnih kondenzatorjih, ki jih izdeluje za specifične potrebe naročnikov, partnerjev. Visokotehnološko opremljeno podjetje razvija nove komponente od ideje do prototipa.
www.kekon.com

KEKO-EQUIPMENT
Več kot 25-letne izkušnje na področju izdelave opreme za proizvodnjo večplastnih pasivnih keramičnih komponent (MLCC, MLCI, MLCV, LTCC, …) so vir izjemnega znanja družbe Keko Equipment. Znanja in izkušnje družba zdaj uspešno uporablja na evropskih, azijskih in ameriških trgih.
www.keko-equipment.com

VARSI, d.o.o.
Podjetje za proizvodnjo varistorjev in sklopov, odlikujejo visoka kakovost posameznim potrebam prilagojenih produktov po dostopnih cenah, hiter odzivni čas, učinkovitost od faze vzorcev do serijske proizvodnje ter bogate inženirske izkušnje in vrhunski specialisti za aplikacijo izdelkov.
www.varsi.si

ISKRA ZAŠČITE, d.o.o.
Podjetje z izdelki za prenapetostne zaščite in zaščite pred strelo nenehno sledi razvoju. Njegovi izdelki so v skladu z najnovejšimi tehničnimi dognanji in smernicami. Varnost, zanesljivost in zelene tehnologije so vodila lastnega razvoja in inovacij. Raziskovalna ekipa deluje na področju nizkonapetostnih omrežnih sistemov, telekomunikacij in informacijskih tehnologij. Pomemben del infrastrukture sta visokonapetostni laboratorij in laboratorij za vakuumsko tehnologijo.
www.iskrazascite.si

KOLEKTOR SIKOM, d.o.o., Podružnica Magma
Temeljna dejavnost podjetja so razvoj, proizvodnja in prodaja feritnih izdelkov in induktivnih komponent. Večino izdelkov družba izvaža v uveljavljena podjetja po vsem svetu. V sodelovanju s slovenskimi razvojnimi ustanovami in univerzami družba razvija in proizvaja najbolj zahtevne in izpopolnjene feritne materiale.
Kolektor Sikom je vodilni proizvajalec komutatorjev na svetu, strateški razvojni partner, tehnološki vodja in globalni dobavitelj komutatorjev. Preko svojih proizvodnih in tržnih podjetij doma in po svetu ima jasno vizijo obvladovati globalno tržišče. Skladno z razvojem širi tržno mrežo in nudi svojim kupcem tehnološko enake izdelke.
www.kolektor.si/podjetja-v-skupini/kolektor-sikom

BALDER, d.o.o.
Podjetje, ki se ukvarja z optoelektronskimi elementi in merilno tehniko, je nastalo leta 1997 kot »spin-off« Instituta Jožef Stefan. Osnovna področja delovanja so razvoj in raziskave ter proizvodnja elektro optičnih elementov in naprav na osnovi tekoče kristalnih tehnologij (LCD). Glavni širokopotrošni proizvodni program predstavljajo avtomatski zaščitni filtri za varilce.
www.balder.si

NANOTUL, d.o.o.
Družba za sintezo in komercializacijo materialov je visokotehnološko podjetje s področja razvoja in proizvodnje novih materialov za uporabo v mazivih, katalizi in senzoriki. Podjetje je spin-off podjetje Instituta Jožef Stefan (IJS) in je včlanjeno v Tehnološki Park Ljubljana. Odlikujejo ga vrhunsko znanje na področju anorganskih nanomaterialov in mednarodne povezav. Plod znanja je razvoj novih materialov, zaščitenih s patenti, katerih inventorji so ustanovitelji podjetja.
Več – predstavitev (pdf.)
www.nanotul.si

SKUPINA PANVITA
Skupina Panvita združuje podjetja, katerih dejavnost je nadzorovana in okolju prijazna pridelava in predelava hrane od njive do mize. Skupino Panvita sestavlja primarni del (kmetijstvo, prašičereja in energetika) in sekundarni del (mesna pridelava in predelava). V družbi so razvili in izdelali napravo Aspacool I. za vodno hlajenje zelenih špargljev, za kar so prejeli srebrno priznanje z inovacije.
www.panvita.eu

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je krovna organizacija, ki skupaj z 62 območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami (OOZ), tvori obrtno-podjetniški zbornični sistem. Skrbi za enakovredno vlogo območnih obrtno-podjetniških zbornic in tako kot članom, tudi njim nudi vso strokovno pomoč in podporo. Ključno vlogo v OZS imajo strokovne sekcije, saj predstavljajo temelj povezovanja obrtnikov. Doma in v Evropski uniji se bori za boljše razmere za gospodarjenje v obrti, mikro, malih in srednjih podjetjih. Obrtniki so s svojo zbornico postali enakovreden partner v dialogu z državo in sindikati. Temeljne naloge OZS so zastopanje interesov članov pred državo, informiranje opravljanje storitev za člane ter izvajanje javnih pooblastil.
www.ozs.si

 
Partnerji: 
 
 

Vstop v intranet

O CENTRU

       Predstavitev
Imenik zaposlenih
| KONTAKTI

   Lokacija
Piite nam
| OBJAVE

Publikacije 
  Za medije 
Piite nam