GalerijaLokacija in kontaktZaposleniSloveninaEnglish
Center odlinosti NAMASTE
ONas
Aktualno
Oprema
Dosezki
Partnerji
MedijiONas
ZaStudente
Keramini mikrosistemi
Zaite
Senzorski sistemi
Mehki kompoziti
Bio materiali
Projekti novih monosti

 

AKTUALNO 2016 / Novice 2016   Napovedovali smo  

7.7.2016 Dogodek na temo prehoda v krožno gospodarstvo
SVRK je v sredo, 6. julija 2016, v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani organiziral dogodek Na poti sodelovanja: sistemsko oblikovanje za prehod v krožno gospodarstvo. Na dogodku so tuji in domači predavatelji predstavili osnove sistemskega oblikovanja in možnosti njegove uporabe pri iskanju razvojnih rešitev posameznih teritorijev, ki prehajajo v krožno gospodarstvo. Udeležence je v uvodnem nagovoru pozdravila ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj. Dogodka se je udeležila direktorica CO NAMASTE dr. Alenka Rožaj Brvar.

Dogodek na temo prehoda v krožno gospodarstvo Dogodek na temo prehoda v krožno gospodarstvo

 

14.6.2016 Kemijski inštitut podelil posebno priznanje g. Janezu Škrlecu
Našemu partnerju g. Janezu Škrlecu je Kemijski inštitut 9. 6. 2016 podelil posebno priznanje za zasluge in neprecenljiv prispevek na področju predstavitev dosežkov Kemijskega inštituta. CO NAMASTE se pridružuje čestitkam! G. Janezu Škrlecu se zahvaljujemo za zaupanje, predvsem pa za uspešno vlogo pri povezovanju gospodarstva, fakultet, univerz in inštitutov ter predstavitvi znanstvenih in tehničnih dosežkov.
Iskrene čestitke!

Kemijski inštitut podelil posebno priznanje g. Janezu Škrlecu Kemijski inštitut podelil posebno priznanje g. Janezu Škrlecu

 

8.6.2016 Srebrno priznanje za inovacijo "Neporozni kordieritni material C410 za elektrotehniko"
Gospodarska zbornica Slovenije, Območna zbornica Zasavje je dne 8. 6. 2016 Institutu "Jožef Stefan" ter podjetju ETI d.d. podelila srebrno priznanje za inovacijo »Neporozni kordieritni material C410 za elektrotehniko«. Prejemniki priznanja so: Ines Bantan, Joži Prašnikar in Helena Razpotnik iz ETI d.d. ter doc. dr. Danjela Kuščer in dr. Janez Holc iz Odseka za elektronsko keramiko, IJS.
Prejemnikom priznanja iskreno čestitamo!

Srebrno priznanje za inovacijo: Neporozni kordieritni material C410 za elektrotehniko Srebrno priznanje za inovacijo: Neporozni kordieritni material C410 za elektrotehniko

 

8.6.2016 9. mednarodna konferenca o prenosu tehnologij in Dan inovativnosti 2016, Brdo pri Kranju
Institut »Jožef Stefan« in Gospodarska zbornica Slovenije v sredo, 21. septembra 2016 organizirata 9. mednarodno konferenco o prenosu tehnologij in Dan inovativnosti 2016 v Kongresnem centru Brdo. Na sestanke se lahko prijavite prek: http://tehnologije.ijs.si/9ittc/. Na konferenci bodo podelili tudi nagrado za inovacijo z največjim gospodarskim potencialom iz javno raziskovalnih organizacij Slovenije. Nagrada po izboru predstavnikov tveganega kapitala je letos razpisana v skupni višini 2.000 EUR. Za več informacij o postopku prijave lahko pišete na e-naslov: tehnologije@ijs.si.
Vabljeni!

 

7.6.2016 Prof. dr. Muševič je imel predavanje v okviru Tedna Kemijskega inštituta
V okviru Tedna Kemijskega inštituta, s katerim inštitut obeležuje 70. obletnico delovanja, je imel znanstveno predavanje prof. dr. Igor Muševič (Institut »Jožef Stefan«, UL FMF in član Sveta zavoda CO NAMASTE) z naslovom: »Liquid Crystal Colloids« (Tekočekristalni koloidi).
Več: Objava STA

 

30.5.2016 Darko Belavič prejel naziv zaslužni član Elektrotehniške zveze Slovenije
V petek 27. maja 2016 je Elektrotehniška zveza Slovenije, na predlog društva MIDEM, podelila članu CO NAMASTE Darku Belaviču naziv zaslužni član Elektrotehniške zveze Slovenije.
Iskrene čestitke!
Več: Imenovanje

 

6.5.2016 12. nanotehnološki dan
G. Janez Škrlec, RRD, član Sveta za znanost in tehnologijo je ponovno organiziral uspešen, že 12. nanotehnološki dan, ki je potekal ta petek, 6. maja 2016, v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Več: Poročilo
Več: Predavanja na videolectures

 

15.3.2016 Krožno gospodarstvo – dialog z državljani
10. 3. 2016 je v Ljubljani potekal dogodek Dialog z državljani z naslovom Krožno gospodarstvo - dobro za okolje in razvoj. Dogodek je potekal v organizaciji predstavništva Evropske komisije v sodelovanju z Umanotero - Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj. Gostje dogodka so bili evropski komisar za okolje, pomorske zadeve in ribištvo Karmenu VELLA in evropska komisarka za promet Violeta BULC, kot predstavnika civilne družbe in gospodarstva sta se jima pridružila Erika Oblak iz Društva Ekologi brez meja in Aleš Dolenc, direktor podjetja M Sora. Osrednja tema dialoga je bila krožno gospodarstvo. Evropska komisija je konec minulega leta objavila sveženj ukrepov, s katerim želi spodbuditi prehod Evrope v gospodarstvo s trajnostno rabo virov. Predlagani ukrepi zajemajo celoten življenjski cikel proizvodov od proizvodnje in potrošnje do ravnanja z odpadki in trga za sekundarne surovine (npr. povečanje recikliranja in ponovna uporaba). Dogodka se je udeležila tudi direktorica dr. Alenka Rožaj Brvar.
Več: Novica STA

 

15.3.2016 Strategija razvoja Slovenije do leta 2050
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko vabi na enega od petih dogodkov po vsej Sloveniji, kjer se boste pogovarjali o tem, kakšno prihodnost si želimo in kaj moramo narediti, da jo bomo skupaj ustvarili. To je ključni korak pri oblikovanju uresničljive dolgoročne strategije razvoja, na podlagi katere bo Slovenija kot družba in gospodarstvo lahko uspevala v vedno bolj globalno povezanem svetu. Zasnovali so interaktivne delavnice, ki se bodo začele ob 16. uri s kratko predstavitvijo cilja, ki ga želijo doseči in v nadaljevanju razprava.
- Radenci (Hotel Radin) - ponedeljek,
  21. marec 2016, med 16.00 in 20.00 uro
- Postojna (Jamski dvorec) - četrtek,
  24. marec 2016, med 16.00 in 20.00 uro
- Velenje (Mladinski center) - sreda,
  30. marec 2016, med 16.00 in 20.00 uro
- Otočec (Kongresni center) - ponedeljek,
  4. april 2016, med 16.00 in 20.00 uro
- Bled (Hotel Golf) - sreda,
  6. april 2016, med 16.00 in 20.00 uro
Več: Dodatne informacij na spletni strani
Več: Prijave (število mest je omejeno)
Več: Vprašanja in pobude

 

7.3.2016 Falling Walls Lab 2015 Ljubljana
Mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2016 v Sloveniji gosti in organizira Univerza v Ljubljani. Gre za interdisciplinaren dogodek, ki študentom, mladim raziskovalcem, podoktorskim študentom, podjetnikom, inovatorjem in strokovnjakom različnih disciplin ponuja možnost predstavitve prebojne ideje, raziskovalnega dela, inovativnega projekta ali poslovnega modela. Po zaključku prijav sledi selekcija najboljših idej, ki jih bodo izbrani kandidati predstavili 21. aprila 2016 na Univerzi v Ljubljani. Komisija bo najprej izbrala tri najboljše ideje, izmed njih pa zmagovalno. Zmagovalec s prebojno idejo prejme denarno nagrado in odpotuje na Falling Walls Lab Finale v Berlin, ki bo 8. novembra 2016. Prejme tudi vstopnico za odmevno konferenco Falling Walls, ki bo 9. novembra 2016. Pokrite ima stroške potovanja, nočitve in kotizacije za konferenco.
PRIJAVA je možna do 6. aprila 2016.
Več: O prijavi
Več: Letak

 

3.2.2016 Konferenca "Mikro, mala in srednje velika podjetja in razvojno sodelovanje"
V organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve je v okviru Evropskega leta za razvoj 3. februarja na Brdu pri Kranju potekala konferenca "Mikro, mala in srednje velika podjetja in razvojno sodelovanje". Konferenca je bila namenjena ozaveščanju o priložnostih za vključevanje slovenskega zasebnega sektorja v mednarodno razvojno sodelovanje, zlasti Evropske unije in tudi Slovenije. Udeležilo se jo je okoli sto predstavnikov slovenskih podjetij in drugih zainteresiranih institucij. Dogodka se je udeležila tudi direktorica dr. Alenka Rožaj Brvar.

Mikro, mala in srednje velika podjetja in razvojno sodelovanje Mikro, mala in srednje velika podjetja in razvojno sodelovanje

 

26.1.2016 Predstavitev Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS in partnerjev na sejmu IFAM-INTRONIKA 2016
Odbor za znanost in tehnologijo, ki letos praznuje 10 let delovanja se je predstavil na sejmu IFAM-INTRONIKA 2016 v Celju. Odbor za znanost in tehnologijo (OZT) je bil pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ustanovljen leta 2006, kot prvi odbor v Sloveniji, ki bo zgradil mostove med gospodarstvom, (še zlasti OZS), fakultetami, univerzami in inštituti. Odbor za znanost in tehnologijo vodi vsa leta delovanja predsednik, Janez Škrlec. Odbor za znanost in tehnologijo sodeluje z naslednjimi partnerji: Institutom Jožef Stefan, Kemijskim inštitutom v Ljubljani, FERI-Univerzo v Mariboru, Fakulteto za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, Univerzo v Novi Gorici, Univerzo v Mariboru, Centrom odličnosti NAMASTE in Centrom odličnosti za nanoznanosti in nanotehnologijo – Nanocentrom. Na sejmu IFAM-INTRONIKA je Odbor za znanost in tehnologijo predstavil primere dobre prakse sodelovanja s partnerji v zadnjih letih.
Več: Kratek povzetek iz sejma IFAM-Intronika 2016 in iz poslovnega foruma
Več: Program

 

19.1.2016 Deset let uspešnega delovanja odbora za znanost in tehnologijo pri OZS
Leta 2016 Odbor za znanosti in tehnologijo pri OZS praznuje desetletnico delovanja. Odbor za znanost in tehnologijo je pod vodstvom g. Janeza Škrleca v minulem desetletju uspešno organiziral vrsto pomembnih dogodkov in spodbujal inovacije, razvoj ter aplikativnost novih in aktualnih tehnologij. Iskrene čestitke ob jubileju!
Več: Članek

 

 
Partnerji: 
 
 

Vstop v intranet

O CENTRU

       Predstavitev
Imenik zaposlenih
| KONTAKTI

   Lokacija
Piite nam
| OBJAVE

Publikacije 
  Za medije 
Piite nam